Tannlege i Krakow

Tannlege i Krakow. Tannbehandling i utlandet slik det skal være.

Velkommen til vår blogg. En historie om hvordan vi i løpet av ti år har gått fra å være gründere, til å bli selgere, til produktutviklere, til eiere og driver av det som i dag er Krakows største private tannlegeklinikk.

I 2006 flyttet to Nordmenn ned til Krakow for å starte med Medisinsk turisme. Dette var noe helt nytt i Norge, og selv om både dansker og briter hadde reist ut av landet for å benytte seg av medisinske tjenester så var dette noe som både var tabu-belagt og veldig farlig i Norge. I 2006 besøkt vi i alt ni tannlegeklinikker, en rekke private sykehus, to private senter for øyeoperasjoner og en rekke spa og skjønnhets-salonger.

DenPro – Tannlege i Krakow

Vi fant til slutt en tannlegeklinikk og et team av tannleger som vi ville samarbeide med. Norske Denpro NUF var født!

Ideen var like enkel som den var banebrytende. Det som er dyrt og dårlig i Norge, må vi kunne tilby i Norge – men med rimeligere priser, høyere kvalitet og bedre tilgjengelighet. Vi prøvde og feilet en hel del – men vi fant ut veldig raskt at dette er faktisk mulig. Vi må bare få nordmenn til å stole på oss og vårt produkt. Alle skjønner at det er rimeligere å gå til tannlegen i Krakow, enn hva det er å gjøre det på Majorstua i Norge, men er det like bra, er det like trygt og hva skjer hvis noe går galt?

Alt dette måtte vi adressere og jobbe knallhardt med. Kanskje ti ganger hardere enn noen norsk tannlege noen gang har måttet gjøre. Men etter hvert så begynte det harde arbeidet å høste frukter. De første nordmennene startet med å komme til Krakow. Vi snakker nå førjulsvinteren 2007.

Første nordmann til tannlegen i Krakow

Men hva skjer hvis vi ikke har nok tannleger på plass, eller de riktige tannlegene, eller laboratorium et ikke blir ferdig med en krone til fredagskvelden når vår pasient skal hjem til Norge med ett fly klokken 12.00 på lørdag? Dette var en helt ukjent problemstilling for våre polske venner her nede. De var ikke vant med at når en pasient sa at det måtte være ferdig til klokken 17.00 på fredag så var dette en absolutt deadline, og de var heller ikke vant med at ei uke, ha det er ei uke – uansett om behandlende tannlege blir syk, eller skal på kurs eller har en avtale på torsdagskveld.  Vi kunne ikke sende nordmenn tilbake til Norge uten tenner?

Så her måtte det læres. Vi måtte lære mye og vi måtte lære våre polske kollegaer hva det faktisk betydde for våre landsmenn når de stolte på oss og kom ned til Krakow.

Så vi hadde gått fra å ha en fiks ide, til å nå måtte starte produktutvikling. Det var ikke lengre tilstrekkelig å kun ha en tannlege som kunne lage kroner – det var ikke tilstrekkelig å bruke syv dager for laboratoriumet på å få laget en krone – og hvis vi hadde en pasient for konsultasjon på mandag for implantat – ja da måtte vi ha en kirurg tilgjengelig senest på tirsdag når pasienten reiste hjem på torsdag!

Tannlege i Krakow. Tannbehandling i utlandet slik det skal være.

Uhørt! Ropte våre polske venner!

MÅ VÆRE MULIG – Svarte vi.

Nå er vi der. Vi har utviklet produktet – og så må vi jo selge!

Det kommer i neste del – tannlege i Krakow