Fly til Krakow

Da Denpro startet å ta i mot nordmenn til tannbehandling her i Krakow, så gikk det fire fly i uken til Krakow fra Norge. Norwegian hadde to flyvninger fra Gardermoen, og Ryanair hadde to flyvninger til Krakow fra Rygge.

I dag ti år etterpå, så går det over 25 flyvninger til Krakow og Katowice (nabobyen) fra Norge i uken. Norwegian har åpnet flyvninger direkte fra Bergen, Stavanger og Trondheim (tre ganger i uken) og har utvidet med daglige avganger fra Oslo/Gardermoen. Med direkteruter og relativt rimelige priser hvis man bestiller i god tid så er dette ett veldig godt alternativ for å komme seg til Krakow.

Ryanair har også utvidet tilbudet og flyr i dag syv ganger i uken til Krakow fra Rygge/Moss. Billettene er gjerne litt rimeligere enn med Norwegian, og man lander ved samme flyplass. Hos Ryanair ligger det imidlertid en del skjulte gebyrer hvis man ønsker å ha med seg baggasje, eller ekstra utstyr men jevnt over er prisene litt lavere enn hos Norwegian.

Man kan få priser ned i under 500 kroner tur rettur, men hver oppmerksom på at prisene hos Ryanair varierer mer enn hos Norwegian og det kan være penger å spare på å være ut i god tid.

Det tredje selskapet som flyr direkte til Krakow er Wizzair. De lander riktignok i nabobyen Katowice som er en drøy times kjøring fra Krakow, men for hvert fly som lander blir det satt opp egne flybusser, så det er ikke noe problem å benytte seg av dette tilbudet om man ønsker seg til Krakow.

Wizzair har i dag åtte ukentlige flyvninger fra Norge til Krakow. Fra Stavanger og Bergen går det to fly i uken, mens fra Torp (Sandefjord) går det fire ukentlige avganger.

 

Flyplassen i Krakow er relativt liten, og det blir ikke bedre av at de holder på med en stor utbygging av flyplassen som skal være ferdigstilt i 2019. Det betyr at det er litt kaos, spesielt ved avgang, og det kan være greit å være på flyplasse minst 75-90 minutter før avgang. Spesielt gjelder det om man har flyvninger i de mest travle periodene som er fra klokken 09.00 til 14.00 på mandag til fredag.

Når man lander i Krakow så blir man i dag overført til innenriksterminalen. Ankomsthallen er veldig liten og det kan til tider være litt kaos der, både med baggasje og med transport videre.

Fra flyplassen i Krakow tar det ca 25 minutter med bil inn til vår klinikk og sentrum av Krakow.

Les også vår blogg om tannlege i Krakow: http://denpro2006.blogspot.no/